Imatges retrospectives d'una ciutat

Bacallà a la Recolloné

Si mireu el programa de la Festa Major del barri del Centre, concretament si mireu el dijous dia 24 a les 9 del matí, trobareu un acte que es repeteix ja fa 25 anys.

Consisteix en un esmorzar típic de dos plats, el “bacallà a la recolloné” i una amanida del temps; però no sols això, és condició indispensable per participar anar vestit com es vestien els hospitalencs a principis del segle XX,… ja veieu a la foto,… i també portar uns atuells per fer els plats com els d’abans, res de plàstic!

A la fotografia podeu veure a en Xic de la Balana i al noi Can Perones al 1986, quan ells dos van iniciar aquest esmorzar, ja tradicional. El primer any es van quedar sols, però ràpidament va agradar i ara es junta una bona colla!

Podeu trobar una exposició d’aquests 25 anys a l’Harmonia fins al 30 de juny, veureu moltes més fotos i records, i també descobrireu, si no voleu participar a l’esmorzar, que dimonis és el “bacallà a la recolloné”, ja que jo no penso dir res i internet tampoc.

 

REFERÈNCIES

Foto i text robats de l’exposició a l’Harmonia (no m’he pogut resistir)

COMENTARIS AL FACEBOOK

Andreu Trias ‎…diria que són el Noi de la Balana (foto inferior) i el Xic de Can Perones (foto superior), perquè a mi em deien el “Gran del Xic de Can Perones (és el meu pare).

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s