Imatges retrospectives d'una ciutat

Castellers de l’Hospitalet

Ja sabeu que des d’aquesta tarda el Flamenc, el Cant de la Sibil·la i els Castells són patrimoni immaterial de la humanitat, segons decisió del Comitè Intergovernamental de Patrimoni Immaterial de la Unesco, i per tant es converteixen en elements a protegir i conservar.

La primera colla que va sorgir a la nostra ciutat van ser els Castellers de l’Hospitalet, que com veieu a les imatges portaven camises de color marró teula. Sorgeix a partir de la Comissió de Festes del Centre i inicia els assajos l’any 1996, encara que no comença a actuar fins al febrer de l’any següent. El nivell de la colla assolí el 3 de 7 a la trobada de colles del Baix Llobregat de l’any 2001. La darrera actuació de la colla tingué lloc el 23 de novembre de 2003, però no va ser fins l’assemblea del dia 3 de juny de 2005 que es dissolgué definitivament.

Actualment funciona una altra colla a la ciutat, la Colla Jove de l’Hospitalet que es va fundar a l’any 2000 com escissió de l’anterior. Les seves camises són de color verd carxofa i els podeu veure fent pinya a les imatges superiors, que són precisament de l’1 d’octubre de l’any 2000.

El seu castell més important és el 4 de 7, que van descarregar per primera vegada durant una diada de celebració del desè aniversari de la colla, el 17 d’octubre de 2010

i fins aquí un repàs molt ràpid,… si voleu més informació:

REFERÈNCIES

COMENTARIS AL FACEBOOK

  1. Esther Latorre Bien !! Enhorabuena !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s