Imatges retrospectives d'una ciutat

Divisió territorial de l’Hospitalet de Llobregat

Per completar l’entrada anterior m’he posat a pintar i he fet un altre mapa de barris, segons un mapa de la web de l’ajuntament.

Més o menys tothom sap en que barri viu, però el barri de Les Planes és un cas estrany, ja que molta gent no és conscient de que viu allà i creu que viu al de La Florida, i amb raó per que dins d’ell (del de les Planes) es troben els blocs de la Florida,… en fi que hi ha una mica de “lio”. També hi han persones que diuen que són de Collblanc quan en realitat són de la Torrassa, o així es diu aquest grup de facebook,…

Sobre la divisió territorial de la ciutat trobem aquesta informació a la web municipal:

“Actualment L’Hospitalet està format per 6 districtes (divisió que data de l’any 1971) i 12 barris històricament configurats. La zonificació a l’interior de cadascun dels districtes i les subdivisions per barris es fa mitjançant la secció censal com a unitat de mida, establerta per l’Institut Nacional d’Estadística amb finalitat poblacional. Els criteris de manteniment venen marcats per la Llei Orgànica 5/1985 sobre Règim Electoral General i poden ser variables en el temps per canvis de població. Així l’agregació de les 226 seccions censals, amb un total de 270 meses electorals, configuren els 12 barris i 6 districtes de la ciutat”

  • Districte I – Sanfeliu, Centre i Sant Josep
  • Districte II – Collblanc i la Torrassa
  • Districte III – Santa Eulàlia
  • Districte IV – La Florida i les Planes
  • Districte V – Pubilla Casas i Can Serra
  • Districte VI – Bellvitge i el Gornal
  • Districte VII – Granvia L’H

Al marge de la divisió administrativa, el 7 de febrer de l’any 2002, el Ple municipal aprova una modificació a efectes d’organitazació política sense afectar la distribució de la població, i es crea el Districte VII  [Granvia L’H] amb una extensió de 3,07 Km², la qual cosa afecta als límits dels Districtes III i VI, i que incorpora les noves activitats econòmiques, la creació de nous equipaments comercials, hotelers, la Fira…”

A més dels barris i districtes, trobem el que podriem denominar barriades, originades per raons històriques. Per exemple, a Bellvitge abans sols estava la barriada de Campoamor i algunes cases disperses. A Collblanc tenim la barriada de la Granota, de la que ja hem parlat; o la barriada Valeta i les cases del camí de la Fonteta al barri de Sanfeliu; o la barriada mòbil de Can Pi o la de La Bomba sota la Granvia,… després tenim els minipolígons (amb tot els respecte, si els comparem amb Bellvitge, el Gornal o Can Serra són petits) com els blocs de la Llum, de Ciutat Comptal, de Onéismo Redondo; o els nous polígons: plaça Europa- Amadeo Torner,… els futurs,… Remonta, Can Rigalt… intentaré trobar imatges,…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s