Imatges retrospectives d'una ciutat

Límits geogràfics actuals de l’Hospitalet de Llobregat

Avui toca una mica de geografia local,… No és més que un mapa actual (si piqueu es fa molt gran!) de l’Hospitalet de Llobregat on figuren els seus límits. Com veieu el nostre municipi limita amb altres quatre. El contacte més gran el tenim amb Barcelona que es troba al nord, a l’est i al sud, i a l’oest tenim el Baix Llobregat amb Cornellà, Esplugues i el Prat, tots amb el mateix cognom que el nostre municipi, “de Llobregat”.

Els límits en ocasions segueixen carrers, com la Riera Blanca, en altres segueixen elements geomorfològics, com el riu Llobregat; en altres es van fer amb un regle, com el límit sud amb Barcelona al 1920, i d’altres no sé que segueixen, com a la zona sud, on segurament tallen edificis per la meitat,… pot ser trobaríem històries interessants buscant com es van crear aquestes fronteres entre pobles,…

En fi, espero que amb aquest plànol quedin solucionats alguns dubtes,…

REFERÈNCIES

Pla Territorial Metropolità de Barcelona

Anuncis

2 responses

 1. Roger

  D’acord tenim l’Hospitalet amb el cognom “Llobregat” com alguns municipis veïns. Aquest cognom, però, no justifica res, és molt modern i al meu parer injustificat. El nom del territori era Provençana, més endavant substituit pel nom del que llavors era un barri, Spitalet o Espitalet… sense cap cognom.
  Generalment quan una ciutat és prou gran, i l’Hospitalet essent la 2a ciutat de Catalunya deu ser prou gran, no se li posa cap cognom. D’altra banda a Catalunya, només hi ha un altre l’Hospitalet, de l’Infant. Però ni coincideix de provincia (és de Tarragona) ni té un nombre d’habitants comparable amb el municipi de la comarca del barcelonès.

  Per tant l’Hospitalet és l’Hospitalet, no li cal cap cognom.

  4 gener 2011 a les 9:57 am

  • No sé d’on ve aquesta polèmica però ja que estem,… a mi m’agrada més amb el cognom, de fet normalment escric el nom de la ciutat sencer per recordar que al nostre municipi tenim uns centenars de metres del riu Llobregat, tant de temps oblidat, i també per que, què vols que et digui, em sento més del Baix Llobregat que del Barcelonès, com molts que vivim més a prop d’aquesta comarca, encara que suposo que a l’altra banda de la ciutat és al contrari. Coses d’aquesta ciutat,…

   Crec que aquí havia alguna cosa sobre aquest tema d’en Jaume Codina, però jo no m’ho he llegit encara,…
   http://www.sre.urv.es/proves/rmuntaner/html/apartats-dreta/revistes/1753/Materials%2B11%2B%2B.pdf

   4 gener 2011 a les 10:52 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s