Imatges retrospectives d'una ciutat

Carrer del Parral, 2011

Avui he anat a donar una passejada pel barri del Centre, concretament he anat a fer unes fotos de les petites cases que encara queden de la primera meitat del segle XIX, de quan l’Hospitalet era un encantador poblet d’uns 2500 habitants, em refereixo als carrers Joan Pallarés, Santa Bàrbara, Sant Joan i el Parral.

Ja havia estat a aquests carrers moltes vegades però avui anava amb uns altres ulls, no és el mateix passar per un lloc com una maleta que va cap a un destí sense fixar-se en res, que fer tot el contrari, es a dir, anar expressament amb els ulls ben oberts.

La primera parada va ser al carrer del Parral. Vaig entrar per la Riera de la Creu, mitjaçant una espècie de passatge que no es veu fins que te’l trobes de cop, al final d’una espècie de plaça amb una font. Entrar dins del carrer és com trobar-se dins d’una illa de l’Eixample de Barcelona, envoltat de finestres fins a una alçada bastant considerable, dona una sensació bastant estranya, com de sentir-se observat per tots costats,… però si no puges molt la mirada et trobes dins d’un petit carrer de cases de planta baixa i pis que recorda ben be al d’un poble, com el que deia al principi.

El carrer Parral es va obrir a la segona dècada del segle XIX, es a dir, que s’apropa als 200 anys d’antiguitat i segurament de resistència, sobre tot als últims 50, ja que els que van construir la “gran muralla”, segur que també perseguien aquestes petites cases.

Al 1987 tot el carrer com a conjunt es va incorporar al catàleg del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, però al de l’any 2001 es va preferir no incorporar-lo per diferents causes.

No sé si algú de vosaltres coneix alguna historia d’aquest lloc,…

 

2 responses

  1. Jo vivia al carrer Canal, just a l’espai que actualment es troba la “Gran Muralla” com tu dius.
    Al carrer Parral i vivia una famosa família “Els Molina” els coneixien per alguns aldarulls que feien de tant en tant. Al carrer Parral hi tenía varios amics. El “Recobenis” el “Peirats” amb ells he anat, al Can Bori “Nazional” i a l’Academia Sant Jordi. La font que dius abans estaba situada a l’entrada del carrer i era el lloc on hi anaven a “buscar” aigua perque, llvors a les cases al menys a la meva no teniem aigua corrent. !La de viatges que he fet a aquesta font¡

    24 gener 2011 a les 2:14 pm

  2. Sí, clar, tu vivies al costat,…

    ¿Has vist les imatges que vaig publicar ahir?

    25 gener 2011 a les 5:15 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s