Imatges retrospectives d'una ciutat

Gran Via, 1987

Avui una imatge una mica borrosa de la Gran Via aproximadament a l’any 1987. Veiem el pont del carrer d’Amadeu Torner i els desballestadors de cotxes que s’agrupaven als voltants, també a ma esquerra una sèrie d’indústries que a mitjans dels 70 es dedicaven a fer bidons:  Bidones Valero, Bidones Guix, de fet el primer carrer paral·lel a la Gran Via es deia “envases”, el de més cap a la dreta era el carrer de les Ciències que encara existeix i creua tot el polígon. Més enllà els camps on abans estava el barri de La Bomba i ara el Granvia2.

Com moltes vegades faig he posat una imatge més moderna del mateix lloc, no és molt antiga però com vieu està totalment caducada, no te res a veure amb la plaça d’Europa actual.

REFERÈNCIES

 • L’Hospitalet d’avui a demà. Una proposta per ordenar i millorar la ciutat (1987). Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat
 • Fulla m21 del Pla General Metropolità de 1976

 

6 responses

 1. Jordi Ibáñez

  Quins records, a mà dreta amunt de la sortida des de la gran via cap a l’Hospitalet, hi havia el pas subterrani que estava al final del carrer castelao. Quantes vegades el he passat per anar a comprar patates, ous i tomàquets a una senyora que tenia la botiga en els carrers del costat. ufff

  27 Març 2011 a les 10:54 pm

 2. Xavier

  Just al costat del col.legi Xaloc (que crec que encara continua) hi havia la fàbrica Mecalux, que ocupava un bon terreny. El meu pare treballava allà fins que la fàbrica va vendre el espai per fer la remodelació de la Gran Via. Tenien una torre enorme amb la “M” caracteristica i un rellotge just a sota!

  28 Març 2011 a les 4:10 pm

 3. Gràcies pel teu comentari Jordi, no sabia res d’aquest pas subterrani. Xavier,… ja tens la Mecalux al Bloc!

  28 Març 2011 a les 7:41 pm

 4. Xavier

  Jaja, moltes gràcies per el post de Mecalux. Jo anava de petit amb ma mare a buscar al meu pare quan sortia ell de treballar i m’ha portat molts records veure un altre cop la torre!

  28 Març 2011 a les 8:41 pm

 5. de res Xavier 🙂

  4 Abril 2011 a les 7:56 am

 6. Xavi

  Jo també havia passat uns quants cops per aquell pas subterrani, recordo els llums trencats tot i la reixa metàl.lica, també una olor molt característica, em feia una mica de respecte passar-hi. També va haver-hi un pas elevat més o menys a l’alçada del parc de l’Alhambra. Més o menys al davant, aprox on ara hi ha l’extrem del Gran Via 2 més proper a la Plaça Cerdà, hi havia la pista d’atletisme de l’Avic, així es deia crec.

  A la “zona verda” encerclada per la circumvalació d’entrada-sortida a la Gran Vïa per Amadeu Torner recordo encara un ramat d’ovelles pastant-hi… El 1993! Sembla que no pugui ser oi? Un parell d’anys abans en aquesta circumvalació van morir d’accident de cotxe 2 nois de l’AESE que tornaven d’entrenar al Garraf. Records bons i dolents, la vida en definitiva…

  13 Març 2013 a les 12:26 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s