Imatges retrospectives d'una ciutat

Caserna de Lepanto (Batalló de Transmissions nº 4)

Ahir vaig trobar de casualitat el lloc web de l’Asociación Compañía Expedicionaria Transmisiones IVª. (1958-1959)  –  A.O.E.  VETERANOS SAHARA  1956 – 1975, formada per un grup d’amics que van participar als fets del Sidi-Ifni i el Sahara Occidental Espanyol. Tenen com a prioritat aportar esforços per portar a terme el Referèndum per l’Autodeterminació del Sahara.

El cas és que han reunit un munt de imatges de la caserna de Lepanto, tant de l’exterior com de l’interior, on es poden veure despatxos, tallers, escoles, menjadors, la perruqueria, el cinema, la piscina,… Aquí sols incorporo quatre del batalló de Transmissions.

Segons em comenten des de l’associació, la caserna estava dividida per una tàpia en dos sectors, a un costat estaven Sapadors, i a l’altre Transmissions, amb un Tinent Coronel al comandament de cada secció.

La caserna de Transmissions tenia el  mot d’Hotel Lepanto, ja que havia un rancho excel·lent. També em comenten que els comandaments superiors i els fills de families benestants de Barcelona anaven com a Voluntarios de Cuerpo y Destino, i això significava que servien uns mesos més però cada dia anaven a les seves cases.

Això es va acabar el 20 de juny de 1958, quan els soldats de Transmissions van ser destinats com a expedicionaris a la Guerra del Sahara, on van estar fins el mes de juny de 1959,… A sota deixo diferents enllaços a la pàgina de l’associació i també a un petit article que vaig fer de la caserna l’octubre passat.

REFERÈNCIES

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s