Imatges retrospectives d'una ciutat

Estació de Maladeta (ara Can Vidalet)

Aquestes son unes imatges cedides per Jesús Navarro de l’estació de Can Vidalet quan encara es deia Maladeta, així que en principi les situem entre els anys 1976-1982.

A una fotografia trobem una pintada de l’ORT (Organització Revolucionaria dels Treballadors) on es menciona un nom que segons el comentari de “Don Toni” es correspondria amb la figura de Manuel José Caparrós, mort el desembre de 1977, per tant  la fotografia seria posterior a aquesta data.

Aquesta estació es situa sota el carrer Maladeta, entre els carrers de la Mina i de l’Hortènsia, entre l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat, encara que s’accedeix sols per la part d’aquesta última ciutat.

Va a començar a funcionar el dia 23 de novembre de 1976, juntament amb tota la prolongació de la línia 5 (abans V) des de Pubilla Cases (abans Pubilla Casas) fins Sant Ildefons (abans San Ildefonso), que incluia també l’estació de Can Boixeres (abans Parque Buxeres).

A la inauguració van assistir el Ministre d’Obres Públiques, Leopoldo Calvo-Sotelo, el Governador Civil de la província, Salvador Sánchez-Terán i l’alcalde de Barcelona, Joaquín Viola, entre d’altres autoritats.

L’any 1982 es canvia el nom per el de Can Vidalet

REFERÈNCIES

5 responses

 1. Alejandro

  Moltes gràcies per la infrmació. Lagrat que només tinc 19 anys, veure com ha crescut i com ha anat modificant-se la nostra ciutat indica el pas del temps, que sempre he cregut que ñla ciutat havia estat així perquè sempre la veig igual.
  En aquest cas,m’ha sorpès molt veure l’estació de Can Vidalet, que l’entrada és quasi idèntica a la que hi havia antany.

  5 Juny 2011 a les 1:29 pm

 2. Raul

  L’enllaç del segon article de la vanguardia (dia 24) no està bé. Et porta a la viquipèdia…
  La resta, molt bé. Ja no és només que el carrer estigui igual, les andanes eren així fins fa un any! I les escales (mecàniques i normals) segueixen iguals…

  20 Juliol 2011 a les 9:53 pm

 3. “Málaga: un muerto por la policia fascista. Disolución Cuerpos represivos”. Es referia a l’assassinat de Manuel José Caparrós al 1977

  http://es.wikipedia.org/wiki/Manuel_Jos%C3%A9_Caparr%C3%B3s

  9 gener 2012 a les 1:05 pm

  • Moltes gràcies, ja he incorporat aquesta informació al text.

   11 gener 2012 a les 8:10 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s