Imatges retrospectives d'una ciutat

Mercat del Torrent Gornal, 1970?

El mercat municipal del Torrent Gornal es va començar a construir l’any 1967 i segons el diari La Vanguardia es va inaugurar el 20 de febrer de 1970, però segons el lloc web del mercat va ser al novembre de 1969; a aquestes últimes dates he trobat que es van subhastar les primeres 30 parades, pot ser d’aquí ve la confusió. Es troba al barri de La Florida, a tocar de l’avinguda del Torrent Gornal, entre els carrers de Garraf, de les Muses i de Cortada.

Aquesta imatge del mercat suposo que és de l’any 1970 ja que el mercat sembla en funcionament, encara que la veritat, no hi ha molt de moviment, tampoc sé si la foto es va fer en diumenge,… Encara es veu el cartell de l’empresa constructora, CLEOP, a la teulada. L’arquitecte va ser Manuel Puig Ribot (el que va ser arquitecte municipal fins 1976) i l’aparellador Jacinto Salvador Cerezález.

Al fons es veuen les restes de l’antiga bòbila que existia a la plaça de “los pajaritos”.

Segons José Maciá, el reivindicatiu periodista de La Vanguardia, el mercat va costar construir-lo 11 milions de pessetes, i la quantitat que es va acoseguir a les quatre subhastes de les parades va arribar a 70.672.188, així que el negoci va ser més que rodó.

Deixo una imatge actual per que si és necessari us situeu,…

REFERÈNCIES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s