Imatges retrospectives d'una ciutat

Plaça de Mossèn Homar, 1971

Sota la gran palmera i les magnòlies, els veïns i els que esperen l’autobús gaudeixen de l’ombra i del brollar de l’aigua de la font, envoltada d’un jardi. Dos taxis, (el primer un SEAT 1500), esperen un viatger al costat del quiosc ple de clients. També veig una brillant cabina de telèfons com les d’abans folrada d’anuncis de Lois  i una botiga de joguines que es deia Elena?

En aquell moment la zona no era peatonal i com veieu el cotxe blanc (un Austin 1300?) passava pel carrer Major a tota velocitat! No hi havia semàfors, així que un guàrdia urbà s’ocupava d’ordenar el trànsit, i frenar els vehicles del carrer sense preferència momentània, com el camió de cerveses Moritz que baixa pel carrer de l’Eslglèsia.

Santa Eulàlia de Mèrida sembla tancada i al peu de l’escala l’escombraire ha aparcat el seu carretó amb dos cubs, just darrere del cartell de la Mirinda.  Són tres quarts menys cinc d’una i hi ha moviment de personal a la plaça de l’Ajuntament, sembla que el bar de la cantonada (¿?) ja comença a rebre clients,…


REFERÈNCIES

Més imatges de la plaça

Anuncis

2 responses

  1. Benvolgut,
    El rètol de la botiga de l’esquerra de la foto, no correspon a “Elena”, sinó a la part visible de la paraula “Papeleria”.

    Salutacions

    3 Octubre 2011 a les 5:12 pm

  2. Gràcies Andreu! que coses,…

    16 Octubre 2011 a les 9:40 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s