Imatges retrospectives d'una ciutat

L’autobús de la línia “H” (L’Hospitalet – Santa Eulàlia)

Fa una setmana Miguel Medina m’enviava entre d’altres fotografies, aquesta de 1956, on surt el seu yaye José López Ruiz junt a l’autobús que conduïa fent la línia de l’Hospitalet fins a Santa Eulàlia a la companyia Oliveras SA.

Segons l’imprescindible lloc web de José Mora el recorregut era plaça de l’Ajuntament, carrer de Calvo Sotelo (actual carrer Major), carrer del Generalísimo Franco (actual d’Enric Prat de la Riba) fins el metro de Santa Eulàlia. També diu que en alguns moments de la seva història va ser coneguda amb l’indicatiu “H” i actuava com a servei complementari i limitat a la línia “HB” entre l’ajuntament de l’Hospitalet i la plaça d’Espanya de Barcelona.

En novembre de 1972 les línies “H” i la “HB”,  per tal de descongestionar la plaça de l’Ajuntament, canvien la seva terminal de la plaça anterior al carrer de la Tecla Sala.

El que no sé veure és on es va realitzar la fotografia,… algú recorda el cartell de Norit que hi ha a la tenda del costat??

A la web citada també surten aquests dos altres Pegasos de la mateixa companyia i línia. Les imatges en blanc i negre són també de 1956 i del fotògraf hospitalenc Brangulí; la que té un color més salmó és de data indeterminada, però com veieu la matrícula segurament és del mateix any,…


REFERÈNCIES

4 responses

 1. Me suena, pero con mís dudas…No me atrevo a decir nada. Porque lo que yo recuerdo es que salían del bar Quebec, canódromo de Plaza España y tenían numeración. Más o menos 1968/70

  26 Setembre 2011 a les 4:25 pm

 2. Felicitats pel bloc. No el coneixia i ara que he pogut “fullejar-lo” una mica, el trobo molt interessant històrica i socialment. He aparegut aquí buscant informació del barri de la Ribera de Barcelona i m’he quedat enganxat. Molta sort.
  jordi francesch
  http://cartografic.wordpress.com/

  27 Setembre 2011 a les 3:29 pm

 3. Juan Jose Sacramento Lacruz

  Yo diria que es la Calle Santa Eulalia,bajando del Metro a mano derecha y habia una tienda ,que era más bien drogueria y tenian como publicidad el borreguito de Norit.

  27 Setembre 2011 a les 8:14 pm

 4. Gràcies pels vostres comentaris, a veure si trobo una altra imatge d’aquest lloc,…

  29 Setembre 2011 a les 2:00 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s