Imatges retrospectives d'una ciutat

La reconstrucció de la Diòcesi de Barcelona, 1950

Avui una coseta ràpida,… una article del diari ABC sobre la reconstrucció dels edificis religiosos destruïts a la Guerra Civil. Us poso la primera pàgina on veieu que surten fotografies de les dues Santa Eulàlia de Mèrida, després si voleu continuar llegint la segona pàgina de l’article la trobareu a les referències,…


REFERÈNCIES 

2 responses

 1. Roger Bastida

  Això de “horda frentepopulachera” és… mare meva jajaja…

  29 Setembre 2011 a les 11:02 pm

 2. Sí, és una descripció peculiar, després la continua amb “horda exterminadora roja”,… Bé, eren altres temps. Ara molts podem tractar aquests temes amb més tranquilitat.

  Pel que he pogut trobar, l’autor de l’article, Enrique Diaz-Retg (Barcelona 1883-1963) era tota una eminència: periodista i fundador de l’Associació de Premsa de Barcelona, escritor, traductor,…havia estat corresponsal de guerra durant la primera i segona guerres mundials des de Paris.

  Algun company l’havia anomenat franctirador del castellà, com a defensor als seus llibres del “castellano culto”; de fet havia escrit el llibre “El español lengua universal” i també el “Diccionario de dificultades de la lengua española” (1951), també molt abans un diccionari espanyol-francés (1910),…

  Del costat polític dons ja a la Dictadura de Primo de Rivera era membre del règim i clar, també era parafranquista. Com a curiositat, en maig de 1936 va rodar una pel·lícula sobre el túnel submarí de Gibraltar, que en aquells moments era un projecte crec que acabat d’iniciar.

  30 Setembre 2011 a les 8:20 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s