Imatges retrospectives d'una ciutat

El quiosc del carrer de l’Albareda, 196?

Aquest estiu en Manuel Domínguez em facilitava aquesta fotografia de l’Ernest Sánchez, nebot de l’home que veieu assegut al costat d’una taula a la part dreta de la imatge. El motiu de la fotografia és l’oncle de l’Ernest, i la seva taula, que en realitat és un quiosc dels d’abans, on es venien diaris, revistes i segurament tot el que podia desitjar la canalla, ja que com veieu estava situat estratègicament a la sortida d’un col·legi.

El lloc és el carrer de l’Albareda quan canvia a ronda de la Torrassa, i per tant el col·legi que veieu és el Santiago Ramón y Cajal, fa pocs anys ampliat.

El que ens permet datar la imatge, més o menys, és l’obra del costat, on es construïa l’actual ambulatori, que es va inaugurar al gener de 1968, així que com a màxim podria afirmar que la fotografia és de mitjans dels anys 60.

També tinc una fotografia de la setmana passada on es veu el nou aspecte del col·legi i l’edifici de l’ambulatori, que sempre queda bé per comparar,…


REFERÈNCIES

7 responses

 1. Joan Manuel Fernández Gallardo

  El que es veu al darrera es possible que siguin les naus industrials de l fàbrica Trinxet, a Santa Eulàlia.

  20 Octubre 2011 a les 1:05 pm

 2. Exacto, Joan Manuel!

  20 Octubre 2011 a les 1:08 pm

 3. Me gustaria poder ver fotografias de la epoca de 1966 1975 de la escuela Santiago ramon y cajal donde yo estudie, y no tengo ninguna fotografia…

  26 Octubre 2012 a les 10:57 am

 4. Alejandro Bronchales Cazorla

  El quiosco de la foto, junto al colegio, vendía las mejores pipas, sin sal, que jamás haya comido. El hombre las vendía en unas paperinas que preparaba él mismo con papel de periódico. Durante muchos años pasaba cada día por delante suyo para ir al colegio y volver, cuatro veces al día durante muchos años. Cuando lo trasladaron a un quiosco formal, en la calle Llobregat…Recuerdo a aquel hombre, era muy amable, serio y amable, en una combinación que la gente mayor de aquellos años 60 cultivaba.

  24 Novembre 2014 a les 2:46 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s