Imatges retrospectives d'una ciutat

Polígon Pedrosa, 199?

Gràcies a Barto de l’AV “Ildefons Cerdà” de Gran Via Sud per aquesta imatge de l’espai sense edificar del polígon Pedrosa. Normalment no poso fotografies tan modernes però aquesta zona l’han transformada tant en tan poc temps,…

En primer terme podem veure crec que el carrer de la Literatura amb el desaparegut accés a l’estació d’Ildefons Cerdà dels FGC, inaugurada al 1987 i que es trobava a la vora de l’edifici de l’asseguradora Vitalicio, que no veiem ja que es va inaugurar el 22 d’abril de 1997. Les instal·lacions de Montjuïc-2 de Fira de Barcelona es van inaugurar al maig de 1995, i aquí no les veig, per tant hauriem de situar la imatge al menys abans de l’inici de la seva construcció, al febrer de 1994.

També podem trobar els edificis industrials dels voltants del pont d’Amadeu Torner, que si voleu veureu millor a una imatge que enllaço a les referències.

REFERÈNCIES

4 responses

 1. Joaquim

  Hola noi! Sóc en Joaquim, qui et va enviar la fotografia a mida “enorme” que publiques a la primera referència. Jo crec que encara recordo bé el terreny i situaria aquesta imatge si fa no fa, molt propera en el temps a la foto que jo et vaig enviar (1990 ó 1991). Fins i tot, si observes la fotografia d’aquest post, a la part del tot a l’esquerra es veu un taller d’autobusos del que parlo a la meva fotografia. El sostre inclinat i les seves 4 finestres (2 superiors i 2 inferiors) són inconfundibles.

  No sé si m’explico gaire bé, si no trobes l’edifici en una i altra foto, te la puc assenyalar en Photshop.

  Només afegir que crec recordar que les obres del Vitalicio, d’estar en marxa en aquesta foto, s’haurien de veure anexes a l’estació dels FGC però no hi són. Això confirma que la foto no és del 1994. L’edifici del Vitalicio va iniciar-se el 1993 (any en que jo vaig marxar de Gran Via Sud) i va estar molts anys aturat fins que va innaugurar-se el 1997.

  Salutacions,

  1 Novembre 2011 a les 6:36 pm

  • Et recordo! 🙂

   Sí, sí han de ser molt properes en el temps, segurament aquesta és més moderna, ho dic per l’enjardinament paral·lel a la Granvia, que no he trobat quan es va fer, i que no es veu a la teva imatge.

   Sobre el Vitalicio, no sabia que havien tardat tant, ja puc reduir un altre any,… La clau com deia, està a l’enjardinament, però hauria de buscar als butlletins municipals, i encara no he tingut temps,…

   Per cert, també tinc una foto de la construcció del Vitalicio, a veure si un dia d’aquests la penjo,…

   Salutacions!

   5 Novembre 2011 a les 10:14 am

 2. Joaquim

  Per cert, ningú s’en recorda de la PISTA ATLÈTICA que hi havia tot just on ara hi és el Vitalicio? Molt rudimentària, però la vaig corre una vegada (una única vegada, no sóc gaire esportista). Era situada tot just al favant de l’últim bloc de Gran Via Sud des del que esta agafada la foto que ilustra aquest post.

  La pista atlètica està fotografiada en la imatge que acompanya aquest altre post :
  https://lhospitaletdellobregat.wordpress.com/2011/03/27/gran-via-1987/

  Salutacions,

  1 Novembre 2011 a les 6:44 pm

  • Ostres sobre la pista crec que no tinc imatges més a prop, ja buscaré a veure que trobo,… Gràcies!

   5 Novembre 2011 a les 10:15 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s