Imatges retrospectives d'una ciutat

El pont que anava del Gornal a l’altra banda de la Gran Via

Suposo que molts recordareu aquest pas elevat, que com dic al títol, sortia del Gornal i creuava fins l’altra banda de la Gran Via, o a l’inrevés, clar. Fa res, quan es va soterrar la Gran Via, va deixar de tenir utilitat i es va desmuntar. Algú té records de quan es va instal·lar?

REFERÈNCIES

El Gornal (1995), d’Àngels Martín. Dins de la col·lecció Els Barris d’Adigsa, núm.15. Generalitat de Catalunya

Anuncis

6 responses

  1. Joan Manuel Fernández Gallardo

    Al final d’aquesta passarel•la, al costat d’on deuria estar el fotògraf, hi havia un solar tancat per una tanca de maons on, durant molt de temps, varen romandre aparcats (quasi amuntegats) uns autocars molt curiosos des de el punt de vista històric: eren els autobusos que van portar als guàrdia civils comandats per Tejero que van assaltar el Congres dels Diputats la fatídica tarda del 23 de febrer de 1981. Però… Què feien a l’Hospitalet aquells òmnibus i qui els va portar. Segons rumors escoltats per aquells dies, els va comprar a una subhasta l’ultradretà barceloní Alberto Royuela, de 43 anys a les hores, secretari general de la associació anomenada “Hermandad Nacional de la Guardia de Franco”, de pràcticament nul•la existència i que va ser processat aquell mateix any, després d’haver estat detingut per la policia, com a protagonista de alguns dels disturbis posteriors la concentració feixista del 22-N de 1981. Aquesta personatge també va comprar les instal•lacions de la fabrica ATASA (La Aprestadora Española) situades al centre de Santa Eulàlia, les quals, periòdicament patien incendis que obligaven a les empreses asseguradores a pagar indemnitzacions milionàries al propietari.

    1 Desembre 2011 a les 8:52 pm

  2. David

    Jo sí que m´en recordo del pont. De nen atravessava aquest pont amb els meus pares pera anar al parc de Can pi. Gràcies per refrescar records amb aquestes fotografies.

    10 febrer 2013 a les 7:30 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s