Imatges retrospectives d'una ciutat

L’Hospitalet, 1982

L’enquesta en que es basa aquest article es va realitzar poc temps abans de la creació de radio l’Hospitalet, en aquell moment un 46% de la ciutat pensava que vivia a un barri de Barcelona, i un 81% no sabia el nom de cap membre del govern municipal. La radio, i la resta de mitjans de comunicació municipal ens ha ajudat a tenir consciencia de nosaltres mateixos com a ciutat.

Com diu el Centre d’Estudis a la seva pàgina de facebook:  Entre tots i totes hem lluitat per tenir identitat i conciència de ciutat. Els mitjans de comunicació locals han jugat un paper bàsic en aquesta tasca. Ens juguem molt, podem perdre moltes de les fites que hem aconseguit. L’Hospitalet té raons objectives per patir una situació social convulsa, i si mantenim la convivència i un grau de cohesió social acceptable és per la feina de les associacions i les institucions. Si eliminem les eines no aconseguirem els objectius.

TOTALMENT D’ACORD

REFERÈNCIES

Pàgina de facebook del Centre d’Estudis de l’Hospitalet

Anuncis

One response

 1. 02.12.2011 – 11.24 h

  El sentiment de pertinença a l’Hospitalet creix prop d’un 30% des de 1982
  La meitat dels hospitalencs es considerava un barri més de Barcelona abans de la posada en marxa dels mitjans locals

  L’Hospitalet de Llobregat (ACN).- El 77,1% dels hospitalencs saben veure una identitat pròpia a la seva ciutat, segons el darrer baròmetre municipal de 2010. Són prop d’un 30% més que a l’any 1982. Llavors, la meitat dels veïns de l’Hospitalet de Llobregat considerava la ciutat com un barri més de Barcelona. La Vanguardia recollia la dada en un article que imputava el baix grau de consciència hospitalenca a “la dependència absoluta” de Barcelona que existia “a nivell de mitjans de comunicació”. Una altra dada significativa és el grau de coneixement dels polítics locals. El 34,4% dels veïns sabien dir el nom de l’alcaldessa l’any passat, un 20% més que els que sabien el nom del batlle el 1982, quan es creà la ràdio municipal.

  http://www.acn.cat/acn/645473/Comunicacio/text/LHospitalet-de-Llobregat-identitat-identitat-propia-ciutat-orgull-consciencia-ciutadana-ciutadans-veinslHospitalet-radio-televisio-de-lHospitalet-mitjans-mitjans-municipals-mitjans-locals.html

  2 Desembre 2011 a les 2:43 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s