Imatges retrospectives d'una ciutat

Adéu al Pont de la Llibertat (INNOCENTADA!!)

Després de la trista dissolució, aquest mateix any, de l’associació l’Hospitalet Antifranquista Pont de la Llibertat, ara també ens deixa el seu símbol, el monument que van promoure, i que va materialitzar Eduard Arranz-Bravo fa tan sols quatre anys, com a homenatge de la nostra ciutat a totes les persones i entitats que van combatre la dictadura i que van lluitar per la recuperació de la democràcia.

Segons responsables de l’ajuntament no s’ha trobat una altra sortida que vendre el monument, ja que encara que no tenia cap despesa de manteniment, quedava per pagar una quantitat molt important a la foneria que va subministrar les més de set tones de bronze a l’autor, i que corrien a càrrec de l’ajuntament. L’alça dels preus dels metalls als últims anys fa ara inviable el pagament d’una quantitat que es preveia molt inferior. S’ha confirmat que aquestes despeses es cobriran amb la venda del monument, que en principi ja està aparaulada amb un particular, i que si no és així, s’optarà pel seu retorn a la foneria.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha justificat la decisió argumentant que els monuments no són imprescindibles, i afirmant que prefereix la seva venda que tancar escoles bressol o casals de jubilats.

Ahir pràcticament per sorpresa van començar les obres per tal de descobrir els fonaments de l’escultura i així demà o demà passat elevar-la mitjançant una grua de grans dimensions. Una vegada al terra es fragmentarà i s’emmagatzemarà a una dependència municipal fins que es resolgui el seu fi.

Les reaccions d’alguns grups polítics del consistori no s’han fet esperar, CIU s’ha manifestat diametralment en contra, trobant la mesura desproporcionada; EUiA-ICV, socis de govern, han amenaçat amb que si això no es para de manera immediata trencaran el pacte de govern; PP i PxC encara no s’han pronunciat. L’autor, Arranz Bravo, es troba consternat amb la manca de sensibilitat de l’ajuntament i ha declarat que la seva impressió és que “la crisi s’ha d’afrontar amb realisme i no amb surrealisme, com sembla que s’està fent”

REFERÈNCIES

Noticia dels fets al lloc web Digital-h 

10 responses

 1. Molt bona!!!

  28 Desembre 2011 a les 9:29 am

  • Moltes gràcies! la teva també m’ha agradat molt,… molt divertida!! 🙂

   28 Desembre 2011 a les 9:22 pm

 2. Primera decision que apruebo de este ayuntamiento. Primero las personas, y basta ya de malgastar dinero en simbolos y gilipolleces que no sirven para nada. Bravo!

  28 Desembre 2011 a les 9:47 am

 3. Joaquim

  Abans de pronunciar-me sobre si això és o no la innocentada, casualment he de passar-hi en l’autobus durant aquesta tarda… De tota manera, els cartells del circ, els guarniments de nadal, les dades EXIF del fitxer JPEG que has pujat… tot és d’aquest any!!!

  28 Desembre 2011 a les 11:21 am

 4. Roger Bastida

  Jajajajaj… joder, m’ho he cregut… anava a escriure una parrafada gegant en plan: com pot ser? si ja tenim pocs monuments! el que haurien de fer és posar-ne més i pagar-lo amb les seves dietes… etc. Jajaja, ara que també us dic una cosa, algn polític dels que tenim podria comprar i regalar a L’H una escultura mínimament decent a lo prohom del segle XX… aix, ja no queda gent com Rossend Arús… Vergonya! 😉

  28 Desembre 2011 a les 12:46 pm

  • Ho he aconseguit!!! 🙂 Doncs sí els carrers de l’Hospitalet són un desert en aquest aspecte, per exemple al Gornal no hi ha cap obra de ningú (crec),…

   28 Desembre 2011 a les 9:25 pm

 5. Joaquim

  Per cert, veig en una foto una tanca de FGC que diu “estem treballant per millorar les nostres instal·lacions”…

  28 Desembre 2011 a les 12:53 pm

  • Aquesta era una de les claus per esbrinar ràpidament de que era una innocentada, l’altra era seguir l’enllaç de les referències. Innocent! 🙂

   28 Desembre 2011 a les 9:26 pm

 6. Cabrons, estava a punt d’insultar tot Déu…

  28 Desembre 2011 a les 8:33 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s