Imatges retrospectives d'una ciutat

La font de la plaça de la Constitució

Aquesta que segueix és una de les postals clàssiques de la nostra ciutat, el que veieu és el mercat del Centre abans de que al 1933 la plaça es pavimentés i es construís a sobre una coberta, obra de Ramon Puig i Gairalt, l’arquitecte municipal. Aquest espai pel mercat es va inaugurar l’any 1898 i va servir per tal de que els comerciants marxessin del carrer Major a un lloc més adient on provoquessin menys molèsties.

Una de les últimes dades clau que he trobat, fantàstica per datar fotografies, és que  l’any 1911 s’instal·là l’enllumenat elèctric a la nostra ciutat. Crec que aquestes faroles que es veuen funcionaven a gas, per tant la fotografia seria anterior a aquell any.

 

Un altre element que podem veure a la fotografia és una font (amb farola), allà on es troben els nens asseguts. Aquesta font des de fa molts anys, pot ser des de 1925, quan es va cobrir el mercat, la podeu trobar a la plaça de la Constitució. Com veieu, a sobre encara té un segment del pal de la farola.

REFERÈNCIES

 

2 responses

  1. Artur

    Perdona que et contradigui, company, però aquesta font, no és al mercat, la plaça de la Constitució és al carrer Major, fent cantonada amb el carrer sant Roc.

    12 gener 2012 a les 8:45 am

  2. Sí, sí, això ja ho dic, el què no sé és des de quan. Veig lògic que des del mercat és traslladés en 1925, quan van cobrir el mercat, però clar, no tinc probes, i altra tema també per comprobar és que anés a parar directament a la plaça de la Constitució; pot ser va tenir un altre emplaçament intermig.

    12 gener 2012 a les 12:10 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s