Imatges retrospectives d'una ciutat

Dues fonts de l’Hospitalet

Llegint el grup de facebook “La Florida, el mejor barrio”, m’he trobat amb la fotografia de la font per beure que exisitia entre els carrers de la Florida i de la Renclusa, fins que a principis de l’estiu de 2010 va ser retirada dintre de les obres de la remodelació general de la zona.

Aquesta font tenia tres aixetes, però es veu que en un moment donat la van deixar amb una de sola, que sortia d’un cap de lleó; les altres dues es van tamponar, transformant els desguassos en una mena de seients. Els membres del grup també recorden que tenia una placa, pot ser de marbre, amb una inscripció on és possible que digués l’any en que es va construir, calculen que als anys 50.

A la plaça de la Verge de Montserrat encara existeix una font que té moltes característiques en comú, el lleó de l’aixeta, la safata del desguàs,… D’aquesta font no he trobat cap fotografia antiga, però he llegit que la urbanització definitiva de tota aquesta plaça es va realitzar entre els anys 1958 i 1960, pot ser les fonts també són d’aquell moment,… teniu més informació?

REFERÈNCIES

4 responses

 1. juan manuel

  si et dic la cantitat de litres d´aigua que he vegut de aquesta font!!!!!
  recordo que estabe just a la porta de el BAR LOS PAJARITOS.
  i la perruqueria de la patricia continue estant alla. quins bons records. salutacions de un hospitalenc que ja fa 20 anys que va marxar del poble.

  20 Desembre 2012 a les 9:50 pm

  • Salutacions igualment, he de completar aquest article. Fa uns mesos vaig parlar amb en Valentí Julià i em va comentar que ell va ser un dels creadors d’aquestes fonts, dins d’un taller que es deia Ceràmica Bellvitge, eren els anys 50.

   25 Desembre 2012 a les 11:42 am

 2. Ventura

  I jo de la de la plaçeta del Bacallá. A més fent “canaleta” amb la ma a l’aixeta podies lliurar un bon ruixat “perpendicular”. Alguns feien tres o cuatre metres amb aquesta font per que amb la del repartidor s’en feien més.

  21 Desembre 2012 a les 12:06 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s