Imatges retrospectives d'una ciutat

Benedicció d’una sucursal d’una caixa

Les imatges d’avui són bastant dolentes però són d’uns fets que avui dia no es donen, o al menys que jo sàpiga, són de la inauguració, amb benedicció inclosa, de la sucursal del carrer de Luarca,20 (Pubilla Cases) de la Caja de Ahorros del Panadés el 17 d’abril de 1970.

Es veu que va asistir molt de públic, amb la presència d’autoritats de l’Ajuntament i de la Diputació, i també d’alts càrrecs d’aquesta caixa.

A la primera es veu la benedicció que va fer el Reverend José Masdeu Safons davant dels mostrador de l’oficina,…

A la segona es veu el tinent d’alcalde de Hisenda, José Mitjavila, donant la ma a un  directiu de la caixa citada,…

He estat buscant al carrer de Luarca si aquesta sucursal encara existeix, però crec que no, segurament és una de tantes que totes les entitats han anant tancat aquests últims anys.

REFERÈNCIES

Fotografies i informació de la publicació Panadés del dia 25.04.1970 que podeu trobar al buscador de premsa digitalitzada del Departament de Cultura

3 responses

 1. De Manuela Lara González a la pàgina de facebook:

  Manuela ha escrito: “Mi padre, nos llevó a la inauguración de esta sucursal, estaba a tope de gente , toda la calle Luarca se vistió de gala. Al lado habia una pasteleria que hizo una buena caja, mi padre habrió una libreta para los cinco hijos que heramos, y para el una cuenta corriente, que entonces era con talonario, el director se llamaba SEÑOR PUEBLA. Por ser cliente regalaban libros que la verdad a mi me parecia estupendo, por la cuenta corriente regalaban una edción especial de , EL QUIJOTE, edicion especial y preciosos los libros, aún los conservamos, para las chicas, libros de belleza, gordisimos y myu bien ilustrados, y para los chicos naturaleza y ,ó fotografia.El trato era encantador, y pronto se hicieron con una buena clientela, después la trasladaron a la PLAZA IBIZA , que aún está, y crearon el hogar de el jubilado.”

  20 gener 2012 a les 3:53 pm

 2. neus

  No será la sucursal que todavía está en la Plaça Ibiza ?? (que queda en la esquina de la calle Luarca, Vinarós y Numáncia ???. Además recuerdo la pastelería que dice Manuela, que quedaría en la calle Luarca.

  20 gener 2012 a les 5:39 pm

 3. Hola Neus, sí, la Manuela dice que es la que dices, la de la plaza Ibiza

  21 gener 2012 a les 8:26 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s