Imatges retrospectives d'una ciutat

Grupo Escolar Onésimo Redondo / Pau Vila

Avui una altra imatge del llibre que m’ha prestat en Juan Batalla; en aquesta ocasió és el dibuix del projecte del Grup Escolar Onésimo Redondo, des de 1983 conegut sota el nom del geògraf  Pau Vila.

En el moment en que es va projectar, inicis dels 60, existia un dèficit de 5.000 llocs d’ensenyament, d’un total de 16.000 nens en edat d’escolarització que teniem a l’Hospitalet. Per resoldre aquest dèficit i d’altres temes de la ciutat, l’any 1962 l’ajuntament va demanar un crèdit de 32 milions al Banco de Crédito Local de España i va aprovar un pressupost extraordinari de 90 milions.

Aquesta escola, amb un cost de quatre milions de pessetes,  tindria 16 aules i atendria a 800 estudiants (50 alumnes per aula?). Es va beneir i inaugurar el 10 de juliol de 1964; podeu llegir com va anar a les referències,…

REFERÈNCIES

3 responses

 1. Jordi

  Qué malament em sona aixó d’Onésimo Redondo!!!! Un FdP “Mártir de la Cruzada”, “Caudillo de Castilla”, dirigent de les “Patrullas del Amanecer” i d’altres adjectius que tornen a estar de moda… Per sort els nostres avantpasats de la CNT s’el van carregar a la vila de Labajos (Segovia), en una brillant operació que hauria de tornar a estar de moda: l’Acció Directa!!!!

  13 Març 2012 a les 10:00 pm

 2. Joaquim

  Jordi, no guardo cap simpatia per aquest tipus de persones que esmenes, però saps que el teu comentari pot ser interpretat com apologia del terrorisme?? Ara que hi ha uns imbècils amb caputxa a Euskadi que per fi començen a entrar en raó, només falta que hi hagi altra gent que començi a perdre-la.

  14 Març 2012 a les 8:08 pm

  • Jordi

   I ara, company!!!! Aquest i el seu germá si que eren uns terroristes de veritat. Els termes que contempla la tipificació de l’apologia del terrorisme al Codi Penal, no es veuen recollits ni indicats al comentari. És més: caldria fer com s’ha fet a Alemanya amb el nazisme i erradicar tot alló pertanyent al régim feixista de la nostra terra, engarjolar a aquells que l’enalteixin i retornar tot l’expoliat als seus legítms propietaris, així com (ya puestos) fer una demolició controlada mitjançant explosius del Valle de los Caídos. Salut

   14 Març 2012 a les 8:58 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s