Imatges retrospectives d'una ciutat

Nova fotografia de la inauguració del pont d’en Jordà, 1935

Incorporo la fotografia i el seu peu ja que ens diu un munt d’informació,…

“El pont d’enllaç de les barriades de Santa Eulàlia i La Torrassa de L’Hospitalet. —

El dia 7 s’efectuà la inauguració oficial d’aquesta important millora urbana. Amida uns 45 metres de llarg. Passa sobre les línies deis ferrocarrils de M. S. A. i té una molt bella perspectiva. La construcció de l’encavallada de ferro ha estat f eta als tallers de La Maquinista Terrestre i Marítima, segons projecte elaborat per l’arquitecte municipal Ramon Puig Gairalt, havent contribuït a aquesta important millora, a l’estació final de la qual, Bordeta-Cotxeres (situada dintre el terme de L’Hospitalet) dóna accés aquest pont,  la Companyia de M. S. A., que ha construït unes parets  de contenció per a la sortida al carrer de Salvador Seguí, de La Torrassa. Aquesta obra s’ha portat a cap en menys d’un any, ja que el 14 d’abril de l’any passat es posà la primera pedra.

A l’hora assenyalada arribà el president interí de la Generalitat, Sr. Pich i Pon, acompanyat del sots-cap de cerimonial Sr. Puigdomènech, el qual fou rebut amb aplaudiments pel públic i saludat per l’alcalde de L’Hospitalet, el qual va presentar els altres invitats. 

Seguidament la comitiva ocupà l’entarimat que s’havia aixecat a l’avinguda del Metro i l’alcalde gestor llegí el discurs en qué es feia història dels treballs realiizats per aconseguir aquesta important millora, des de l’any 1907, en qué es llança la idea, fins al moment actual, que era una realitat la unió de les dues barriades, de Santa Eulalia, amb els seus 7.000 habitants, i Coll-Blanc-La Torrassa, que en té prop de 21.000.”

REFERÈNCIES

3 responses

 1. Joaquim

  El meu pare m’ha comentat alguna vegada que a la seva època aquest pont va ser considerat de forma pupular el més llarg del mon, perquè uneix Catalunya amb Andalusia. I és que la Torrassa era un barri amb molta inmigració andalusa. Ara el podriem considerar més llarg i tot, perquè uneix Catalunya amb tot de nacionalitats que duria el séu temps d’escriure!!

  23 Març 2012 a les 10:59 pm

 2. Joaquim

  No he estat del tot exacte. Efectivament, s’en deia que era el pont més llarg del mon, però perque unia Murcia i Barcelona. Hi havia gent que anomenava la “petita Murcia” al barri de la Torrassa…

  24 Març 2012 a les 10:30 pm

  • Exacte Joaquim, i en algun lloc he llegit que van posar un cartell que ho deia i tot,… però no he vist cap fotografia,…

   7 Abril 2012 a les 8:51 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s