Imatges retrospectives d'una ciutat

Dia de comunions de l’acadèmia Luz

Ahir vaig trobar a internet un espai molt maco realitzat amb molt afecte pels antics alumnes de l’Academia Luz. Aquesta escola, es va fundar l’any 1958 per Juana Montaraz i Trinidad Moreno a la carretera de Collblanc, encara que dos anys més tard  es van traslladar al carrer de Simancas, a Pubilla Cases. Va començar amb quatre classes, però va arribar a tenir fins a set, i no sols donaven classes a nens, sinó que també ensenyaven a llegir, escriure i les “cuatro reglas” a molts adults, de manera habitualment gratuïta i  en horari de migdia o nocturn per que pugessin assistir.

El curs 1973-74 Trinidad va enfermar, i les dues fundadores van deixar l’escola en mans de Juan Martí (amb accent a la i), crec que fins mitjans dels anys 80, al menys són d’aquest any els alumnes més joves que he trobat al grup de facebook de l’academia.

Després d’aquest resum de la història que podeu ampliar molt a les referències, ara traslladaré també algunes fotografies de les moltes que tenen compartides, no cal dir que si teniu més contacteu amb l’administració de la pàgina, que segur que són ben rebudes!.

Gran part de les fotografies que trobareu a la pàgina són de desfilades pel barri en dies com el Corpus Cristi (a partir de 1962), Setmana Santa, comunions, i també hi han imatges del la Rondalla Luz, un grup d’alumnes vestits d’uniforme, armat amb guitarres i d’altres instruments, actuant a l’antic camp de futbol de l’Hospitalet, al cinema Navarra,…

Per no tocar molts temes he sel·leccionat quatre fotos del dia de comunions, la primera és a l’entrada de la parròquia de Santa Gemma Galgani, que es situava al carrer d’Amadeu Vives número 1, on ara es troba la regidoria i abans el CP Pubilla Casas. Es veuen les alumnes i les seves mares nervioses, en poc temps començaran a desfilar pel barri.

Aquesta següent és també de la desfilada del dia de comunions al carrer de Simancas, irreconeixible, jo no em situo,…

La capçalera de la desfilada amb les cintes de la creu de flors volant.

A la següent l’estendard de l’acadèmia portat per dues alumnes, nens vestits de mariners amb el ram d’espigues a la ma,…

REFERÈNCIES

4 responses

 1. xan

  Yo fui alumna de la Academia Luz en el 79, tenía 5 añitos, y lo pasé fatal, fatal, fatal… solo estuve 2 o 3 meses porque decidieron cambiarme de cole a mitad de curso. Era de esos sitios donde se pegaba a los niños en la yema de los dedos con una regla si te equivocabas… y repito que tenía 5 años.

  18 Juny 2012 a les 10:20 am

  • Uf! em sembla que això era una pràctica habitual de certs docents,… jo soc del 71 i també tenia una mestra que ens pegava “collejas” al parvulari,…

   3 Juliol 2012 a les 8:06 pm

 2. Hola Hospitalet de Llobregat. El blog Collserola t”ha atorgat un Premi Liebster. Com potser ja sabràs, aquesta és una menció honorífica que es dóna entre blogaires. Trobaràs més informació a la darrera entrada de Collseola.

  27 Juny 2012 a les 8:21 am

 3. yo fui alumna del colegit de puvilla casa ma gradari sapigue si ia alguna compaña del cur 1958 1959

  12 Mai 2018 a les 1:12 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s