Imatges retrospectives d'una ciutat

Fotografies de l’acadèmia Almi, 1957-65

Fa unes setmanes en Ventura Leris va compartir aquestes fotografies dels nois i noies de  l’Academia Almi, un centre educatiu que estava ubicat al carrer del Príncep de Bergara, davant de la joieria Sureda, es veu que l’edifici el van fotre a terra i hi van construir un altre. Incorporo també els molt interessants comentaris d’en Ventura, a veure si vosaltres també en teniu,…

Al pati de dalt, any: 1960, es a dir teníem 13 i 14 anys. D’aquest grup encara volten pel barri, el Salvador Rosás, el Ferris i el Juán Sacramento (sa germana, Doris, era una de les noies mes boniques de L’H), l’Agustin Aragonés (el dels transports) y L’Agustí, el carnisser (ja se’l veu “llustrós”). Assegut, al centre hi és l’Antonio Castejón, (ACS) el famós, en el seu temps, “Maregassa”, l’home del Temps de TV3 que malauradament ens va deixar ja fa temps. En aquest temps l’Acadèmia ja l’havia deixat L’Ambrós i la portava el nou director, l’Angel Navalpotro, de Soria. La línia de batxillerat la portava en Pedro Cañadas, un mestre de Cuenca, sembla esser que molt bo” (…) “Fa un parell de dies el vaig tornar a veure en Rosás pel carrer major. El Ferris, que es assegut i a la dreta de tot, fins no fa gaires anys tenia el kiosk de la Placeta del Bacallá, vull dir a la Plaça Ntra Sra de Montserrat y el Sacramento encara viu al carrer Princep de Bergara i está fet un pinxo…

Any 1957. Excursió a l’ermita de sant Ramon, a Sant Boi. La foto original la conservo, està molt malmesa. Aquesta és retocada. Els noms que recordo: 1. Sisó, 2.Rosás 8. Moyá 11. Joan Deu 14. Vinyals (de cal Pepet) 14. Olucha? 15. Aragonés 16. Sacramento 29. Tutusaus (de la granja) 20.Jo mateix 21.Paco 23.Rubio (vivía al costat de l’Espiga) 25. Toscano 27. Serrano 28 Facundo 31 el Pintor 32 Bordas petit (el metge) 34.Sans 35. Antoni Castejón 37 Josep Picart y 40 el Pere Picart, del Bar Estació, (que ens va deixar fa poc i que encara me dol). Podríeu afegir/corregir noms?

Any 1965 – Foto de la excursió a Tarragona. El noi de l’extrem esquerra (collons, ma sortit una frase o bé de futbol o bé de “tirada política”..), al fons, és el García, bastant conegut a l’Ajuntament…

Any 1965 – Una altra foto de l’excursió a Tarragona. L’ultim director del Col.legi: l’Angel Navalpotro Rangil, acompanyat del braç per la Prims (la nena de la vaqueria de la Pça de la Constitució, la Vaqueria Suiza (??)) amb una bossa (bastant queca) d’esports, al fons, es veu el Josep Picart (que encara viu al carrer JM de Sagarra).  En aquesta excursió me varen vindre a veure a la Universidad Laboral, on jo estudiava (i el Chesa, el del kiosk de la Rambla y el gran dels Tres, del passatge Blanxart, i el Pedro Verano, l’advocat del Ajuntament…n’erem uns quants..)

10 responses

 1. sebastian gonzalez

  Mi suegra Agustina Pardo pascual trabajo en esta academia de maestra pero no recuerda el anyo ahora tiene ella 84 anyos.

  30 Setembre 2012 a les 3:18 pm

  • Ostres, i no tindrà cap fotografia per compartir?? Just a la pàgina que cita Ventura al comentari següent al teu, de l’any 1961, hi ha algunes dones,— la teva sogra tindria 33 anys, no sé, podria ser. Dona-li una ullada al llibre, el pots trobar a totes les biblioteques.

   12 Octubre 2012 a les 1:10 pm

 2. Ventura

  A l’Abans de L’H, a la pàgina 448 es veu ven bé la façana de l’Academia a la dreta.

  9 Octubre 2012 a les 11:04 pm

  • Sí, sí,… i darrere la porta, què hi havia?

   12 Octubre 2012 a les 1:11 pm

 3. Ventura

  Abaix i darrere de la porteta teniem un pati per esbarjo. (hi havia un altre al pis de d’alt).

  12 Octubre 2012 a les 4:09 pm

  • Entés, al pati de dalt és on us van fer la foto, no?

   22 Octubre 2012 a les 4:23 pm

 4. MOntse

  emb sembla que la noia agafada del braç de D. Angel no es pas la Rosa Prim, emb sembla molt que es diu Gaby Benedicto

  6 Agost 2013 a les 9:04 pm

 5. Ventura

  Tens raó, MOntse, jo anava errat, no és la Rosa Prims sinó l’Esperanza Benedicto. Pensa que aquest curs era tres anys més jove que jo i les fesomies no es queden tan fixades.

  6 Setembre 2013 a les 10:30 am

 6. MARIA DOLORES ALMAGRO

  Yo fui a este colegio, desde los 10 años hasta los 16 , empece las clases en el piso de arriba, no recuerdo el nombre de la profesora.Recuerdo a algunas de mis compañeras (Trinidad Burgos, Pilar Gimeno,…) Aqui me saque el titulo de Comercio, y Don Angel me alludo a tener mi primer trabajo en un despacho.Guardo muy buenos recuerdos de aquellos años.

  6 gener 2016 a les 10:10 pm

 7. Marc Tadeo Izquierdo

  La tercera començant per la dreta de la tercera foto és la meva mare Mària Victòria Izquierdo Vendrell, que està molt contenta i sorpresa d’haver-se vist aquí. Moltes gràcies, aquest bloc és una mina pels que som hospitalencs de mena.

  7 Desembre 2016 a les 11:44 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s