Imatges retrospectives d'una ciutat

Accident de la planta de Repsol-Butano, 1996

Al munt de fotografies que Joaquim Pol té a flickr també he trobat aquestes de l’accident que va sofrir la planta de gas liquat de Repsol-Butano al carrer Motors, el 19 de juliol de 1996 i que va causar un mort i un ferit greu. A partir d’aquell dia la planta va deixa de funcionar fins que es va finalitzar el seu desmantellament, l’agost del 2008, quasi un any abans del que havia previst l’empresa abans de l’accident, quan l’any 1994 va arribar a un acord amb l’ajuntament.

Aquesta planta es va instal·lar a l’Hospitalet l’any 1965 i era molt important, va arribar a produir el 90% de les bombones que es consumien a Catalunya, emmagatzemant fins 6000 m³ de gas liquat. Quan es va tancar l’empresa va donar al museu de la ciutat la bombona número 1 i la 100 milions.

A les imatges els bombers es troben refrescant els dipòsits de butà i propà per evitar que explotin. Cada dipòsit tenia 24 m de diàmetre, format per 600 tones d’acer, amb un grossor de 3 centímetres. 


REFERÈNCIES 

2 responses

  1. Jo treballava a la Zona Franca, al costat del edifici antic del Consorci. No he revisat l’hora exacta del moment (8:30? 9:00?) El cas es que passava cada dia per allí davant buscant des de Amedeu Torner el carrer Motors i estalviar la Plaça Cerdà…

    Ho vaig sentir des del meu lloc de treball, i ja al dia següent, al tornar a passar per o em van deixar, vaig comprovar que la bona o mala sort no va de masses metres i/o minuts….

    21 Agost 2012 a les 5:38 pm

  2. Buf! de poc,… jo recordo que estava a casa, a Bellvitge i veia els dipòsits en flames! quina por!

    28 Agost 2012 a les 2:10 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s