Imatges retrospectives d'una ciutat

Fotografies d’accidents, 1965

Durant el temps que Nicanor Molina va estar treballant de guàrdia urbà una de les seves funcions era fer fotografies i apuntar les dades dels vehicles involucrats als accidents que ocorrien a la ciutat. Ahir li vaig demanar que m’enviés algunes amb l’objectiu de, més que veure els vehicles sinistrats, veure els carrers de la ciutat de mitjans dels anys 60. Espero que no molestin o portin mals records a ningú.

Aquesta primera és del 5 d’octubre de 1965 i Nicanor la situa al carrer del Generalísimo amb el del Crucero Baleares, es a dir, Enric Prat de la Riba amb Ventura Gassol, més o menys on era el Cine Stadium (1958-1984). Es veu que el Land Rover no va cedir el pas a la Vespa i es van estabellar davant se la xurreria G. Rodrigo?

El següent accident es va produir a la Gran Via, a l’alçada de Feixa Llarga. El camió va donar per darrere a l’autobús.

El 29 de juliol de 1965 a la Gran Via, entre el carrer de l’Alhambra i la caserna de Lepanto quatre cotxes van xocar.

Una altra col·lisió amb una Vespa, en aquest cas va ser amb un taxi, el 17 de juliol de 1965 al carrer Miquel Romeu, entre Cobalt i Carretera del Mig, pot ser a l’alçada del número 118.

En aquest cas és un camió que es va incendiar de manera fortuïta, va pujar dalt de la vorera i es va portar un arbre per davant. Va ser el 8 de juliol de 1965 a l’avinguda d’Isabel la Catòlica.

Les dues següents són del mateix accident, el 12 d’agost de 1965, al costat de la caserna de la Remunta. A ma dreta es veu l’entrada a la CAMPSA i en sentit a Cornellà un restaurant que es veu que era molt famós, m’ha comentat en Nicanor que allà s’havia fet algun acte de la Guàrdia Urbana. Es curiós què bé es veu el campanar de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida, que baixes eren les cases del carrer Major.

4 responses

 1. Joaquim

  Ja que parlem d’accidents, potser algun visitant del bloc viu a Gran Via Sud i es recorda -o hi ha alguna mena de registre- de les constants topades que hi havia en el antic semàfor de la Avinguda de la Gran Via amb carrer Arquitectura, sentit Barcelona.

  La situació era la següent: la gent venia de la autovia de Castelldefels (que al entrar en Hospitalet ja era Gran Via) i aquell era el primer semàfor en desenes de kilómetres. Qui no s’esperava la llum vermella se la trovaba de cop i havia de frenar en una maniobra molt perillosa.

  Tot i que fa 20 ants que vaig marxar del barri encara recordo aquells dies que espero ja siguin història gràcies a la pacificació del trànsit a aquella alçada de la Gran Via.

  Salutacions,

  22 Agost 2012 a les 11:51 pm

 2. Moltes gràcies Joaquim pel teu comentari. Pot ser la Guàrdia Urbana sí que guarda alguna relació,…. a veure si trobo alguna fotografia d’aquell lloc,….

  28 Agost 2012 a les 2:03 pm

 3. Pablo Gonzalez

  Hola. Soy un gran aficionado a la historia del automovil en España y como tal recopilo fotografias de coches antiguos. Me han parecido espectaculares las fotos de Nicanor de accidentes de trafico en Barcelona. Segun pude entender, aunque no conozco el catalan, estas son solo algunos ejemplos de las que puede tener. Bueno, por mi parte estaria encantado de poderme poner en contacto con esta persona porque serian unas fotos de inestimable valor para la recopilacion que estoy llevando a cabo

  7 Setembre 2012 a les 1:37 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s