Imatges retrospectives d'una ciutat

La casa desconeguda de davant de la Tecla Sala

A veure si entre tots i totes podem dir alguna cosa a l’Olga Gómez Miralles sobre la casa desapareguda que he marcat a aquestes fotos, a tocar del torrent Gornal, ara Rosalia de Castro.

Fa uns mesos en Jaume Ventura i Costas em va enviar la fotografia següent, indicant-me que la casa assenyalada va ser enderrocada fa un temps i que probablement l’ús que va tenir va ser el d’habitatge pels obrers de la fàbrica.

Però l’Olga ens comenta que a aquella casa va néixer i viure la seva sogra, era la casa familiar; no tenia res a veure amb la fàbrica Tecla Sala, i també ens demana si podem aportar qualsevol altre dada.

He buscat als mapes que tinc penjats del bloc i no he trobat cap referència al nom de l’edifici, el que sí que he pogut observar és que ja existia als mapes mapa de l’any 1923 i 1927 , i que a fotografies aèries del 1947 s’observa un accés independent del de la fàbrica, i no s es veu cap comunicació amb ella, així que pot ser sí que eren independents.

La fotografia següent la he tret de la pàgina del Centre d’Estudis de l’Hospitalet i casualment és del mateix vol que l’anterior, de l’any 1986-1987.

També es pot observar la façana lateral de la casa a la següent fotografia de 1963,…


i per la meva part ja no puc aportar res més,…

REFERÈNCIES

4 responses

 1. Olga

  No sé si servirá de ayuda, pero los padres de mi suegra se llamaban: Pere Elías Cuyás y María Condal. No sé si solamente uno de ellos era hijo de L’Hospitalet, o lo eran los 2. Lo que sí creo recordar es que estaban enterrados ahí. Quiero decir en el Cementerio de L’Hospitalet.
  Hace un minuto aproximadamente · Me gusta

  8 Octubre 2012 a les 9:56 pm

 2. jmamome@gmail.com

  Hola , saludos; no quisiera equivocarme pero tiene toda la apariencia de casa rural además de su proximidad a las zonas de cultivo . Un abrazo

  9 Octubre 2012 a les 5:30 pm

  • Puede ser, por ahora persiste el uso como de viviendas de los trabajadores de la Tecla Sala,…, tengo que investigar

   12 Octubre 2012 a les 1:16 pm

   • Olga Gómez

    Luis V. Bagán, esa casa, nunca fue vivienda de los trabajadores de Tecla Sala. Los padres de mi suegra, eran “terratenientes”, no trabajaban ni tenían nada que ver (excepto la vecindad) con la fábrica, y la casa, era suya. Dispongo de documentos donde se habla de algunos lugares y tierras pertenecinetes a la familia, en el municipio, pero no sé ubicar la mayoría de los sitios.

    29 Març 2015 a les 4:12 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s