Imatges retrospectives d'una ciutat

El pont de la Gran Via a l’alçada del carrer sense nom

A veure si recordeu aquest pas de vianants de la Gran Via, a l’alçada d’entre el carrer pendent d’anomenar (segons el lloc web de l’ajuntament) i el carrer de l’Alhambra. La veritat és que no tinc molta informació sobre el pont, sols que Bartolomé Fite, la persona que me la va enviar,  em va dir que la fotografia es va fer l’any 1980, però no sé quan de temps existia abans, ni quant després.

De tot el que veieu sols queda l’edifici on posa “HOTEL·OFICINAS·COMERCIAL – TEL 2586100 (l’antic telèfon d’IBUSA)”, la Gran Via va ser soterrada i la caserna de Lepanto va ser enderrocada per construir la Ciutat de la Justícia.


Deixo a sota la localització del carrer pendent d’anomenar. Gràcies per l’apreciació Juan Manuel!


Deixo també una fotografia aèria de l’any 1986-87 on es veu la situació exacta del pont.

19 responses

 1. Jose Antonio

  Ayyyy ese Pegasito del fondo hormigonera, los que llegó a haber…… y ese milqui…. y ese escort XR-3, y el R5 y el mini, el ford Fiesta, eso eran coches chulos!! 🙂

  19 Octubre 2012 a les 7:19 pm

  • Qué obsesión!! 🙂 cada vez que veo un coche en una foto me acuerdo de ti,… 🙂

   22 Octubre 2012 a les 4:45 pm

 2. El carrer de la Aprestadora, be que ho saps, es paral•lel a la Gran Via i ens ensenyaven a la escola que les línies paral•leles mai es podien creuar. Se que nomes es un “lapsus calami” i que vols referir-te, es clar, al carrer Alhambra, tot just al costat del parc del mateix nom que es veia perfectament en tota la seva extensió des de la passarel•la de la que ens ofereixes aquesta fotografia, una preciosa troballa, si em permets dir-ho. Gracies.
  J.M.F.G. amb la clau de la meva esposa.

  19 Octubre 2012 a les 7:48 pm

  • Home!! quant de temps! docs realment el carrer a que em refereixo no té nom (segons el plànol de l’ajuntament està pendent de posar nom) i com he vist que els carrers de més a dalt, encara que perpendiculars al carrer de l’Aprestadora, adopten el seu nom, també li he posat a aquest,… Mira, mira,…

   19 Octubre 2012 a les 8:21 pm

  • Joaquim

   No, no, de fet no és cap làpsus. L’illa d’edificis que hi ha darrera aquest bloc d’oficines de la foto té un carrer que el rodeja. I tot aquest carrer (que de fet són 3 carrers) forma part del carrer Aprestadora. De fet, cadascuna de les porteries d’aquesta illa té un ròtul on diu “C. Aprestadora, Núms XX-XX”.

   Salutacions,

   20 Octubre 2012 a les 7:00 pm

   • Jordi

    El bloc és el Gran Via, 8-10, Allà ha treballat durant 12 anys a la 7ª planta, dins de l’editorial Alesport, S.A., que publica, per exemple, la revista Solo Moto. Encara més: Allà vaig conéixer a la que avui és la meva dona!!!! 😉

    21 Octubre 2012 a les 10:06 pm

   • Gràcies pel teu comentari, Jordi.

    22 Octubre 2012 a les 4:38 pm

   • Gràcies per l’aclaració Joaquim

    22 Octubre 2012 a les 4:39 pm

 3. Paco

  La calle no tiene nombre …..de momento . No es continuacion de Aprestadora ya que se corta en su trayecto y no tiene salida.

  19 Octubre 2012 a les 8:55 pm

 4. Ventura

  A veure, a veure, la pasarel-la baixava cap el carrer lateral del parc esmentat. En aquest carrer hi ha el Col-legi Bernat Desclot i la seva adreça era: Carrer Aprestadora, 35. Per cert, la Julia Costa va estar de mestre en aquesta escola (i la meva dona tembé)

  19 Octubre 2012 a les 11:02 pm

 5. jordi

  Clar que m’hen recordo, sobretot quant el barça va tornar de wembley al 92… vaig estar allà adalt molta estona per veura la copa…. em sembla que fins qu van tapar la granvia poder el 96 o 97 no?

  19 Octubre 2012 a les 11:43 pm

 6. gemma

  Ostres!!ja no m’enrecordaba d’aquest pont, just enfront del parc de l’alhambra i el q son els jutjats actuals.tambe hi havia un altre pont al carrer amadeo torner, pero aquell tb era per cotxes.

  20 Octubre 2012 a les 12:22 am

 7. Pasqual frances

  Aquest pont estava entre la Riera Blanca i Alhambra, un tram llarg que passava per la Granvia davant les casernes de Lepant i no recordo cap carrer entremig.

  20 Octubre 2012 a les 2:07 pm

  • Exacte, ja he incorporat una fotografia aèria on es veu la situació del pont. Actualment hi ha un carrer entre el parc de l’Alhambra i l’edifici del costat, però no té nom.

   22 Octubre 2012 a les 3:16 pm

 8. Joaquim

  Però com es pot oblidar un d’aquest pont si era la manera de creuar cap el barri de Santa Eulàlia, que disposava de tants serveis que els veïns de Gran Via Sud no teniem al barri? Sempre pintat de color verd, a principis dels 90 l’hi van adosar rampes que permetien als vianants pujar-lo i baixar-lo sense fer servir ni un esglaò (i als ciclistes, ens permetien anar al parc de l’Alhambra sense baixar de la bicicleta). Tot ell d’acer, de tant en tant es rovellava i havien de pintar-lo.

  L’edifici d’oficines del darrera, que crec que encara (any 2012) no està ocupat al 100%, va tenir un concesionari de cotxes Lancia als baixos també a principis dels 90. Desconec quan va tancar.

  Pels voltants d’aquestes dades l’hi van instal·lar l’aire acondicionat, fent servir una llarga grua extensible per pujar fins al terrat la maquinària, gran com un contàiner estàndard de transport. Devien haver-ho fet a l’estiu, perquè ho van fer un matí i jo era a casa veient-lo en lloc de ser l’escola.

  A mòde de curiositat, quan jo era petit vaig veure des del balcó de casa com un pare i el fill jugaven a bàsquet a una de les plantes buides. D’ençà, vaig pensar durant molt de temps que era una mena de gimnàs. La ment infantil és així de fantasiosa…

  Per cert, la cantonada esquerra inferior de la imatge mostra sobre l’asfalt un patró repetitiu que sembla indicar que s’hagi esborrat alguna cosa fent servir el tampó de clonació. L’autor de la foto ens pot fer llum sobre què podia ser?

  20 Octubre 2012 a les 6:51 pm

  • Jo també m’he fixat en aquest patró, pot ser eren taques, jo ho faig sovint per tapar taques, pels, i altres coses rares que m’arriben amb les fotos,… alguna vegada d’abusar d’ell, la foto m’ha quedat una mica ecce homo 🙂

   22 Octubre 2012 a les 4:41 pm

 9. JordiCB

  Vaig creuar per aquest pont un munt de vegades per anar al col.legi (Frederic Mistral), quins records!!!

  17 febrer 2013 a les 7:26 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s