Imatges retrospectives d'una ciutat

Los Agnis

Preguntant per aquí i per allà he arribat a la conclusió de que no tenim res escrit sobre els conjunts musicals pop/rock que es van formar a la nostra ciutat als anys 60 (ni als 70, tampoc als 80 i ja sí als 90). El grup hospitalenc que més va sobresortir en aquella àpoca van ser Los Diablos, i es veu que els dos guitarres de Los Salvajes també eren d’aquí, i el primer bateria dels Lone Star, i segur que hi havia molts més,…

Per exemple, he trobat una mica d’informació de Los Agnis, que es van formar l’any 1964 per fer, diuen que folk-pop. Eren de Collblanc, concretament la seva direcció de contractació era el carrer de Ferrer, 58, baixos. L’any 1966 la formació del grup era: Antonio Ponce (guitarra solista), Toni (veu), Pedro (bateria), Santi (guitarra rítmica) i Carlos (baix).  També he trobat a Johnny (pot ser Joan Parés?), que era germà de Toni, el vocalista,  i en algun moment es va passar a The Murderers, un grup de Santa Eulàlia molt documentat i del que trobareu una referència a sota. Joan Parés també va entrar com a baixista l’any 1965 a The Finder’s, aquests de Barcelona i molt més prolífics.

Paco ens comenta que Johnny i Toni van posar aquest nom al grup, en referència al  déu hindú Agni, deïtat del foc i del sacrifici, el que uneix la terra i el cel i l’atmosfera que hi ha entre ambdós, segons li va comentar Johnny, es van basar en una idea del seu pare, que era fakir.

A sota teniu a Toni, el cantant, amb gorra, i darrere seu, en el centre a Carlos Barberà, el baix.

Sols van treure un senzill  l’any 1966 amb el segell Marfer, aquest contenia els temes Muchacho de nuestra época y Lunes, lunes (una versió del monday, monday de The Mamas & the Papas).

Daniel Hernández García i de Alicia Sánchez Lloria ens diuen que tenien el local d’assaig a la rebotiga del bar Alegria, regentat per Juan Caparrós, i que es situava al carrer del mateix nom de la Florida. També que tocaven molt al soterrani de l’Oro Negro, al carrer de Pujós núm. 97, un bar-restaurant, on també es feien banquets, com el de la Mata Popis Té.

Si voleu escoltar les seves cançons el podeu fer a Viejopickup

Al bloc del programa de radio El Temps Passa, de Mario Prades i Quimet Curull, van publicar aquests records sobre ells:

Ara a El Temps Passa… i la música queda us portem un grup proper a la nostra juventut, Los Agnis. Aquest bon conjunt el formaven cinc joves de Collblanc, a l’Hospitalet de Llobregat, just a la frontera amb Sants que ja és Barcelona. Mario havia ballat en moltes ocasions al ritme de Los Agnis que entre altres llocs, acostumaven a tocar en una sala de festes situada al carrer Jocs Florals, per sota de l’estació de metro Mercat Nou, per suposat llavor era Mercado Nuevo. Estava en un pis, però no recorda el nom del local. Que sapiguem Los Agnis, tot i ser un bon grup amb bons seguidors, només van publicar aquest single amb la versió del tema de The Mamas & The Papas en una cara i “Muchacho de nuestra época” en l’altra, aquesta última era una composició d’ells i el single de Los Agnis el va editar el segell Marfer l’any 1966. Per cert que aprop d’on estava aquesta sala de la que Mario no recorda el nom, és on assaja o assajava La Companyia Elèctrica Dharma

Fent recerca a internet he trobat la següent informació addicional:

 • 1964-1968 segons Daniel Hernández Garcia un any van estar tocant a la Fira de Mostres de Barcelona, a l’stand de la marca d’electrodomèstics Ignis
 • 1964-1966 guanyen el conurs “Paso a la Juventud”
 • 1964-1966 guanyen la final de ‘”Hora de los conjuntos” de radio Juventud, que es va celebrar al Palau d’Esports de Barcelona.
 • 1964-1966  – Actuen a TVE
 • 1966 són contraportada al número 1 del còmic 4 Ye-yes, d’Ediciones Olive y Hontoria de Barcelona, i que s’imprimia a l’Hospitalet
 • 1966 apareixen a la contraportada del número 6 del còmic 4 Ye-yes. Diuen que inicien una gira a Madrid i el centre d’Espanya, que treuran un nou disc (crec que no va arribar a sortir) i que estrenaven nou equip amb guitarres àrabs, els primers de tot l’estat que ho feien.
 • Març de 1967 – participen al Primer festival concurso CEDAM al teatre CAPSA
 • 19 de març de 1967 participen al Festival Europa ’67, a las Arenas, per on van passar un munt de grups del moment (Salvajes, Lone Star, Sirex, Mustang,…)
 • Maig 1967 – Juntament amb Los Setlande, Grupo 66,  Los espectros, Los reyes y Alex y los Finders, participan a la Semana de la Juventud de Barcelona
 • 1968 – Concert a la plaça de braus de Calatayud juntament amb Brandis , los Aracosta,…
 • Desembre 1971 – Toquen al Drac Roig de Cerdanyola.
 • 2009 – La canço Monday Monday forma part del recopilatori “Pop, Beat & Soul II” de Bela Records.

i la mateixa foto d’abans signada, juntament amb una altra de mala qualitat.


Si teniu més informació d’aquest o d’altres grups hospitalencs d’entre 1950 i 1985, o de llocs on tocaven,… ja sabeu,…

REFERÈNCIES

4 responses

 1. Joan

  Hola Lluis! Et recomano un llibre que es diu This is Depo. Parla de moguda musical del 80….. Te algunas fotos interessants tambe.

  11 Novembre 2012 a les 3:44 pm

  • Gràcies Joan, he vist que el tenen a la biblioteca Tecla Sala, a veure si el puc agafar,… De totes maneres ara estic amb la moguda dels 60-70,a veure que trobo,…

   12 Novembre 2012 a les 12:17 pm

 2. Hola soc Joan Parés i vaig ser un dels fundadors del grup LOS AGNIS pero no son soc germa de ningu del grup , els unics germans eran el Juanjo i l´Antonio, aqui os recordo la primera formació del grup, la original , i era la següent : l’Antonio Tenllado ( Cantant ) Juan Jose Tenllado ( guitarra ritmic i germans ) Toni Ponce ( guitarra solista amb 12 anys solament ) Pera Alborc ( bateria ) i jo Joan Parés que tocaba el baix , aquest va ser el començament del grup, poc despres, es cambià el cantan i entra al seu lloc Toni Tornel , i aqui va començar tot i amb moltes ganes de fer coses i la veritat es que varem fer moltes actuacions fins i tot a la TVE amb el programa “SALTO A LA FAMA” i varem ser finalistas amb una canço propia ” DESEO ENCONTRARTE ” hasta que arribá la desbandada jo por culpa del meu pare vaig tinguer que deixar el grup , pero vaig continuar d’amagades amb un altre grup , LOS DRIVERS , al meu pare era totalment contrari a la musica, pero jo volia continuar i aixi va ser, despres de aquest grup vaig entrar amb THE FINDER’S un grup de Barcelona que els feia falta un baixista i jo els vaig anar be. La veritat es que vaig fer un pas de gegant al l’any 1965 i avui dia ancara continuo amb aixo de la musica perque
  mai he viscut de la musica , pero si he viscut per la musica i no estic arrepeneid de res, ho tornaria a fer tot igual si tingues ocasió. Una forta salutacio de JOAN PARÉS per tots els amant de la musica d’aquells anys inolvidables , irrepetibles i extraordinaris ” VISCA LA MUSICA ”
  Tinc fotografies del començament del grup pero tinc que parlar amb el meu fill per enviarlas , jo soc un negat per aixo d’Internet i moltes vegades faig figa , ho sento.

  19 Setembre 2015 a les 1:12 pm

 3. marga centaño lipiz

  Hola yo soy Marga Centaño, manager del grupo creo mas conocido de Hospitalet LOS DIABLOS, ellos en su biografia que ha dado vuektas por todo el mundo, dicen que sus fundadores Agustin y Keke, son de Hospitalet, que el grupo nació en Hospitalet y que se cearon y vivieron Agustin hasta después de casado en Hospitalet. Hace unos años a petición mia y del cantante de Los Diablos, al concejal de cultura tocaron gratuitamente en las Fiestas de Collblanch de donde era el grupo, pero jamás los han contratado ni siquiera llamado para sus fiestas de primavera ni para nada mas concerniente a Hospitalet y creo que por lo que ellos hablan de Hospitalet se merecen al menos ser reconocidos como hijos adoptivos de Hospitalet. Hay que pensar que LOS DIABLOS, son conocidos en el mundo entero, y están en la historia de la música. an tiempo que les informo que mi padre Antonio Centaño Prieto, era el que contrataba todos los artistas para los entoldados de Hospitalet, sobre todo que yo recuerde el de La Torrasa, de donde tambien son Los Hermanos Calatrava. Muchas gracias y espero que el grupo que yo represento, un día no muy lejano pueda actuar en HOSPITALET, porque ellos lo desean y el publico, la gente tambien, como se vió el dia de su actuación en Collblanch de hace unos 5 años.

  18 Octubre 2015 a les 1:16 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s