Imatges retrospectives d'una ciutat

Noves imatges de les estructures descobertes sota la “bola del mundo”

Aquest matí m’he pogut escapar i he fet una caminada fins a les obres que s’estan realitzant al final de l’avinguda de Josep Tarradellas. He volgut saber de primera mà el que s’estava desenterrant allà. No es pot entrar, però des de fora he vist les tres estructures de formigó sense ferro, de forma circular, separades entre elles més o menys per la distància del seu diàmetre… el mateix que un usuari del bloc ens va comentar ahir, però no he pogut veure cap túnel, ja que no hi ha angle i a més tot està ple d’argila. He fet algunes fotos que comparteixo a continuació, es poden ampliar.

Aquesta primera la he fet des de la zona més propera al carrer d’Àlvarez de Castro, a l’accés a la Ronda, i podeu veure dues de les tres estructures, que s’han descobert fins ara. La tercera queda darrere de la retroexcavadora vermella.

_DSC8213

Aquesta és l’estructura central.

_DSC8216

La part superior de la següent és la que podíem veure en superfície abans de les obres i va donar lloc a tot tipus de llegendes entre els nens que allà jugaven.

_DSC8217

Aquesta seria la fotografia inversa a la primera, on podem veure l’estructura que allà tapava la retroexcavadora vermella. Probablement a la zona que encara queda sense excavar sortiran més estructures.

_DSC8218

REFERÈNCIES

4 responses

 1. Bé, si el material constructiu es formigó, sens dubte es tracta d’un enigma amb una solució poc o gens interessant a nivell històric ja que, a molt estirar, això té 40 anys (i estic sent molt generós). EL més probables es que es tracti de quelcom relacionat amb residus o serveis.

  14 gener 2013 a les 10:37 am

  • Jo li donaria al menys 66, ja que surt a les fotos aèries de 1947 😉

   14 gener 2013 a les 11:07 am

  • fvillaescusa

   Gaudí ja feia servir formigó armat (una mica primitiu, però formigó armat) a principis del segle XX. De fet els primers edificis construïts amb formigó armat a la península daten del 1899. I si parlem de formigó no armat la cosa encara és de mes temps enrere.

   15 gener 2013 a les 5:29 pm

 2. Curioso

  Muy buenas hoy he vuelto a pasar por el lugar, me ha dicho un técnico que estaba haciendo mediciones en la obra con un aparato geotécnico, que ellos podían calcular la antigüedad de finales del 19 o principios del 20, y que no saben ciertamente que puede ser, que desconocen por completo con que finalidad se hicieron. Añadió que efectivamente estaban intercomunicados entre ellos a través de un pequeño tunel y que no encontraron nada en su interior, (de los dos que llevan derruídos, falta otro). A nivel histórico probablemente no tenga demasiado interés, pero quien sabe, hace tantísimos años y a saber para que mandaron construir dichas estructuras, en fin, si algún día lo llegamos a averiguar lo celebraré. Por cierto, estaré pendiente por si al derribar la tercera hubiera algo de interés. Seguiremos indagando. Gracias Luis, por tu interés….

  15 gener 2013 a les 4:25 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s