Imatges retrospectives d'una ciutat

Fotografies des d’una casa del carrer de Josep Maria de Segarra

En Ventura Leris m’ha enviat aquestes dues fotografies de les vistes que tenia des de casa dels seus pares l’any 1964. Vivien al carrer de Josep Maria de Sagarra (abans de 1962, Porvenir, i abans, des de febrer del 38 al final de la guerra, Rafael Barradas, i abans encara, a la República, carrer de l’Esdevenidor,… )i des del terrat del seu edifici es divisava gran part de la ciutat.

A aquesta primera es pot veure allà al fons fins l’església de la plaça Espanyola, i ja més a prop un carrer irreconeixible, pràcticament tots els edificis han estat substituïts. El mur que teniu a la dreta és la façana lateral de l’edifici on va viure uns anys en Barradas, i va tenir el seu Ateneillo, al número 17 del carrer.

LH_Vers Nord_Des de JM Sagarra_1964_23

La següent orientada més cap el nord, podem veure l’edifici de l’ajuntament i el que hi ha just davant, el de la Caixa de Pensions. Davant més edificis desapareguts.

LH_VersTibidabo_Des de JM Sagarra_19643

La imatge següent és dels anys 50 i he indicat amb un punt on crec que era la casa d’en Ventura, no sé si em corregirà. Podeu veure on eren concretament les cases que surten a les fotografies anteriors.

centre50s

La següent és més o menys actual, està una mica girada respecte a l’anterior,…

centre2010s

Aquesta tercera fotografia d’en Ventura és més antiga, de 1950. A l’esquerra d’ell veiem les xemeneies de la CAMPSA, i a la dreta la Miranda de Cornellà.

LH_Vers Ponent_Des de JM Sagarra_19503

Una resposta

 1. Joaquim

  Que el Sr. Ventura em perdoni per sortir-me una mica del tema… Estic veient la fotografia aèria dels anys 50 i observo que exactament a la cantonada inferior esquerra hi queda tallat el carrer Camí Riereta. No tindras en altre post una imatge on es vegi la resta del carrer?

  Paso qüasi cada dia per allà per anar a la feina i algunes cases agrícoles que hi surten a la imatge encara existeixen. Precisament la casa que surt a la esmentada cantonada té cimentat el que un dia va ser camp de cultiu.

  Ara, tota aquella zona té diferents usos segons la hora del dia. Pel matí es zona industrial (de les poques indústries que quedem). I per la nit, alguns veïns incívics de LH Centre hi van explícitament fins allà per que els gossos hi facin les necessitats. Amparats en la solitud de la zona industrial, els amos no les recullen (els hi deu ferir massa l’orgull allò d’ajupir-se a recollir-les). El dia següent, a les 7 del matí, els que hi anem a treballar hem de parar atenció a no trepitjar-les amb la dificultat afegida que la il·luminació és molt deficient.

  Salutacions,

  17 febrer 2013 a les 10:45 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s