Imatges retrospectives d'una ciutat

Segona Torre de Can Serra

La imatge d’avui és la típica de dues fotografies del mateix lloc o es veu l’abans i l’ara, però l’ara és de l’any 1986, i per tant seria, en tot cas, l’abans i el molt abans.

Pot ser la imatge més interessant és la de la dreta. Ja sé que no es veu be, però d’aquest edifici, que seria la segona torre de Can Serra, no he vist cap més, així, amb una visió general. De la primera torre sí, però encara no tinc permís per posar-la,…

Sols dir que aquesta segona torre a la Guerra Civil va ser l’hospital de la Maternitat, que va ser retornat als propietaris després finalitzat el conflicte, la filla dels hereus es va casar amb un armador provinent del nord d’Espanya, se’n van anar tots dos a viure a Madrid, i com ja no l’utilitzaven i el preu del terreny havia pujat molt, se la van vendre,… a l’any 1964 es donava la primera llicència per construir els edificis de Can Serra.

Mentre buscava informació sobre Can Serra m’he trobat aquest text escrit ahir per la “Júlia”, on a partir dels records i una retrovada amb el barri parla de l’ara i de l’abans,… com la foto.

REFERÈNCIES

 • Imatge del llibre “Cinquanta-quatre relats d’immigració” (1986), d’en Jaume Botey Vallès.
 • Text basat en el llibre” L’Abans. L’Hospitalet de Llobregat 1890-1965″, 2003, de Mireia Mascarell (aquest llibre es troba a qualsevol biblioteca de la ciutat)

COMENTARIS AL FACEBOOK

 1. Ana Villaescusa Q fort el canvi!!!
 2. Cristina Martín Campos Que bonic!!! Jo he viscut a aquests edificis fins als 19 anys, els meus avis continuan vivint, i jo continuo vivint a Can Serra peró una miqueta més a dalt, quina gracia coneixer una miqueta d’historia de casa meva …
 3. Oscar Cuesta Se suposa que la casa de la foto de la dreta es trobaria ara mateix dins el Parc de Can Cluset, el que fa molts anys era la CAMPSA.
 4. L’Abans de l’Hospitalet de Llobregat (Pàgina) No Oscar, aquella casa era Can Cluset,… ho pots veure aquí:
  https://lhospitaletdellobregat.wordpress.com/category/3-tematica/masies-indrets/can-serra-masies-indrets/

One response

 1. Albert

  37 años viviendo en Can Serra.. Ha cambiado muchísimo. Se echan de menos algunas cosas, como el descampado de la carpa. Aún recuerdo cuando jugábamos con nuestras bicis en la Carpa, cuando era toda de tierra. Ahora todo ha cambiado; no hay donde aparcar el coche, hay muchas plazas de parking sin vender en la misma Carpa y ahora resulta que nos han hecho las aceras superanchas, de modo que si había poco sitio para aparcar, ahora aún queda menos. Es curioso que las plazas de parking que quedan sin vender pertencen al ayuntamiento y son a 50 años. La verdad, es que tengo muy buenos recuerdos de mi infancia en el barrio, jugábamos en la calle a todas horas, teníamos mucha libertad, crecimos sanos y felices en nuestro barrio

  9 febrer 2011 a les 3:00 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s