Imatges retrospectives d'una ciutat

Barri de Sant Josep, 1947

Això és el barri de Sant Josep al 1947 (teniu que fer click a sobre per fer-la més gran),… no hi ha camp de fútbol (1948), no hi ha cinema Stadium, no hi ha moltes coses però està ple d’horts. Veureu que el barri arriba per sota fins la carretara del Mig, ja que no va ser fins al 1960 quan el van retallar fins a l’avinguda del Carrilet.

Gran part dels noms els he tret del llibre de Joan Perelló i Masllorens “Pasejant pel carrer d’Enric Prat de la Riba” (2005), que si sou d’allà, ja podeu anar ràpid a comprar-lo a l’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet, que encara tenen, i llegir-lo caminant pel carrer és tota una experiència!. L’altra part dels noms els he tret de l’article de Josep Maria Morales “El Barri de Sant Josep” (1988) que va sortir al cinquè Quadern d’estudi del Centre d’Estudis de l’Hospitalet; d’aquest ja no hi queda cap volum però el podeu trobar a internet.  També he incorporat els edificis catalogats actualment i alguns més que figuraven al llibre “Descobrir l’Hospitalet de Llobregat. Patrimoni Contemporani” (1992) de diversos autors.

Del segon llibre he trobat que les cases del carrer Juan de Toledo, que en poc temps tiraran a terra per problemes de salubritat, són les més antigues del barri!, i del primer llibre he trobat que el comerç més antic és Ca l’Arrufí, al mateix carrer Prat de la Riba. Si voleu saber coses d’aquest barri aquests dos documents són imprescindibles.

Com veieu aquesta és la primera revisió del mapa, ja que espero que mica en mica aniran sortint nous noms per incorporar a aquesta imatge.

2 responses

  1. david

    Hola, si tienes esta fotografia sin los trozos en blanco, pro favor enviamela a delsako@hotmail.com
    he intentado buscarla en el instituto cartografico, pero no doy con ella.fav

    22 Setembre 2011 a les 11:28 am

Deixa un comentari