Imatges retrospectives d'una ciutat

Caserna de la Remunta, 1987

La Caserna de la Remunta es va construir al voltant d’una casa de pagès del segle XVI segons el PEPPA 2001, que seria reformada al segle següent, ja que a la façana posterior hi ha una inscripció amb la data 1691.

L’exercit la va llogar al 1862 per tal d’instal·lar un “escuadrón de Remonte de artillería”, i ja al 1868 va decidir comprar-la. La masia va tenir diversos motius: Mas Nadal, can Mèlic, ca n’Agustí i ca n’Angulo són els que he pogut trobar.

La paraula remunta fa referència a la compra i cria de bestiar, i concretament aquí es realitzava aquest comerç per tal de renovar o satisfer les necessitats de l’exercit. La Remunta va estar el 4rt. Dipòsit de Sementals fins l’any 1994, quan es va instal·lar la Escola de Capacitació Agrària Eqüestre, que recentment ha decidit traslladar-se.

Actualment el conjunt té  una superfície d’uns 50.000 m² amb moltes instal·lacions com quadres, pistes, aules, tallers, magatzems, gosseres, una residència i fins i tot una capella… En principi, sols l’antiga masia, de la que ja parlarem, forma part del patrimoni arquitectònic de la ciutat, la resta segurament serà destruït per tal de construir habitatges i espais verds.

Deixo una imatge de 1987 i una altra més o menys actual de tot el conjunt.


També podem veure la gran quantitat d’horts que existien al costat de la caserna abans de la construcció dels dos edificis del carrer d’Àlvarez de Castro a l’any 2001. i també el conjunt d’arbres que creixien a la vora de l’antic canal de la Infanta, també condemnat a desaparèixer després de quasi 200 anys d’existència.

REFERÈNCIES

6 responses

  1. Com acabarà La Remunta???

    14 Juliol 2011 a les 10:18 pm

  2. Crec que la masia es salva, i pot ser algun edifici més, però la resta es convertirà en nous edificis envoltats d’àrees verdes. Existeix un grup que es diu “Salvem la Remunta”,…
    http://www.facebook.com/groups/salvemlaremunta

    14 Juliol 2011 a les 10:21 pm

  3. Sabeu la història dels horts de la remunta? El meu avi va començar a morir quan li van treure

    15 Juliol 2011 a les 4:43 am

    • No, no la sé,… sobre el teu avi ho comprenc, a Bellvitge encara hi queden alguns i també els porten molts avis, suposo que algun dia passarà el mateix,…

      15 Juliol 2011 a les 7:16 am

  4. Nativitat Pol Nicolau

    És trist veure com destrueixen la nostra història. Crec que seria un magnífic lloc de passeig, on es podria ubicar un museu de la pagesia i deixar-ho com espai verd.
    Jo, de petita hi havia anat a veure concursos de salts de cavalls i recordo quan alguns soldats passaven per davant de casa meva (l’actual carrer Major) portant-los.

    17 Juliol 2011 a les 8:35 pm

Deixa un comentari